Jing Chinese restaurant, Singapore

The Jing Chinese restaurant (Singapore) is placed in a 3400 sqft. unit in One Fullerton building with a south east picturesque view of the Marina Bay. It is subdivided into two activity areas: 2400 sqft. dining area (two private dining rooms, main hall, ladies powder room) and 1000 sqft back-of-house area (staff room, kitchen and office). The ceiling shape of the dining area is a dramatic expression of the interior and at the same time is a design response to a technical requirements for air conditioning system and mechanical ventilation.

Design: Antonio Eraso Co.
Photography: Derek Swalwell

Conduit restaurant, San Francisco

Conduit restaurant (San Francisco) located on the low ceiling ground floor in a residential building had a tangled maze of electrical, sprinkler and plumbing conduits serving the living accommodations above. Instead of use covering these pipes and thus reducing the space, even more pipes were layered over the existing conduits to remediate the situation.

Design: Natoma Architects, Stanley Saitowitz
Photography: Rien van Rijthoven